Jsem na Facebooku členem skupiny Pečení pro všechny. Amatérské cukrářky tam představují svá úžasná nazdobená sladká díla. Nedávno jsem mezi nimi  objevila skromně vypadající šlehačkové rohlíčky, které ve mně  však okamžitě vyvolaly neodolatelnou chuť se do nich zakousnout. Ty paradoxy 🙂 Napsala jsem si o recept. A o víkendu se do nich pustila.

Ingredience

  • 30 dkg hladké mouky
  • 36 dkg másla
  • 1 šlehačka (dávám 40%, ale může být i méně tučná)
  • Dobrá povidla – švestková

Postup

Smícháme mouku, změklé máslo a šlehačku v míse. Vše spojíme a vytvoříme vláčné těsto. Těsto vyválíme na placku a rádýlkem vytvoříme stejné čtverce. Naplníme je povidly a stočíme. Já použila povidla bez cukru. Vytvoříme válečky. Ty uzavřeme zahrnutím těsta, aby nám povidla nevytekla. Nakonec ohneme válečky do tvaru rohlíčku. Rohlíčky pečeme při teplotě 160°C asi 25 minut.

Rohlíčky s povidly jsou úžasně křehké. Jako zákusek po nedělním obědě ideální!

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *