Příběh Dobrých povidel

Jednou v létě jsme se rozhodly s maminkou upéct vdolky. Vždy jsme je mazaly marmeládou, tentokrát jsme se rozhodly připravit tradiční české vdolky podávané se švestkovými povidly. Kupovaná povidla mi ale chutí vůbec nepřipomínala švestky. 

Vzpomněla jsem si na švagrovou, pravou Moravandu, která je velkou milovnicí švestkových povidel. Jako malá je chodila tajně ujídat do babiččina špajzu. Nebylo těžké odhalit proč. Rozhodla jsem se tedy vyrobit poctivá domácí povidla a vyzkoušet, zda budou lahodnější než ta z obchodu.

Na internetu jsem našla krásný švestkový sad, kam jsme se s nejmladší dcerou autem vypravily pro desítky kil švestek. Modré plody ještě pokryté jemnou mlhou na nás čekaly v několika přepravkách.  Byl na ně krásný pohled. Tiskly se k sobě jako kuřátka.

Tři neděle jsem pak nevytáhla paty z provoněné kuchyně. Vypeckovávala jsem, vařila a dochucovala, pak plnila skleničky. Mezi přáteli sklidila povidla úspěch. Doufám, že budou chutnat i vám.

Ocenění Great Taste

Naše Dobrá povidla získala v letošním roce prestižní britské ocenění Great Taste 2017. Jsme velmi rádi, že se s Vámi můžeme o tuto poctu podělit a doufáme, že s porotou budete souhlasit.

Více o ocenění si můžete přečíst zde.

GreatTaste-web

Kde nás také najdete